The نیلینگ Diaries
The نیلینگ Diaries
Blog Article
نیلینگ یا میخکوبی یکی از روشهایی است که تحت عنوان سازه نگهبان و به منظور جلوگیری از ریزش دیواره گود استفاده میشود. همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای محافظت و مهارسازی گود وجود دارد که در مقاله سازه نگهبان به صورت مفصل درباره آن صحبت کردیم.
مقاله خیلی کاملی بود. من برای یادگیری گودبرداری و اسکلت بندی چه دوره ای رو خریداری کنم؟
این روش در ۶ مرحله اصلی اجرا شده و میتواند به عنوان یک روش نگهدارنده موقت بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد.
این دو روش علیرغم شباهاتهای بسیاری که با یکدیگر دارند دارای تفاوتهایی نیز میباشند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. تفاوت نیلینگ و انکراژ عبارت است از:
هنگام نصب این تجهیزات، حداقل یک چشمه همپوشانی لازم است. همچنین برای ایجاد فاصله مش با سطح خاک، از فاصله نگهدار استفاده میشود.
در نهایت، توسعه و ارتقاء دانش فنی و مهارت اجرایی در این زمینه، به بهبود عملکرد و کاهش مخاطرات احتمالی این روش منجر خواهد شد.
در صورت دائمی بودن اجرای نیلینگ، محل قرارگیری میخها باید به طور مرتب رصد و چک شوند.
کنترل این وسیله به کمک سیستمهای هیدرولیک و پنوماتیک یا بادی صورت گرفته که توسط کنترل پنل قابل مدیریت است.
همچنین، نیروهای مویینگی در ماسههای ریزدانه مرطوب ممکن است موجب چسبندگی ناچیزی در آنها شود.
اگر میخها در تراز پایینتر از سطح ایستابی قرار گیرند، باید آب زیرزمینی تاثیر منفی روی مواردی مانند دیواره گودبرداری یا سینه کار، مقاومت چسبندگی میان دوغاب و خاک محصورکننده آن، یکپارچگی و پایداری سیستم نیلینگ (مانند خودن شدن میخها) نداشته باشد.
برای جلوگیری از ایجاد فشار آب در پشت پوشش سطحی دیواره، از نوارهای زهکش ژئوتکستایل قائم استفاده میکنند که معمولا بین پوشش سطحی موقت و خاک گود نصب میشود.
عرض منطقه گودبرداری در این مرحله باید بهگونهای باشد که تمامی تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز به راحتی در محل مناسب قرار بگیرند و انجام فرآیند به سادگی صورت بگیرد.
خاکهای دانهای اشباع سست و بسیار سست ممکن است در شرایطی که تحت اثر زلزله قرار بگیرند، مستعد روانگرایی باشند.
مهندسان نیلینگ چیست در آلمان و فرانسه توانستند این روش را توسعه داده و در صنایع مختلف از آن بهرهمند شوند.